Disenan takana on Marjaana Jokinen, digitaalisissa kanavissa tapahtuvan oppimisen mahdollisuuksista ja käyttäjälähtöisestä informaatiosta innostuva asiantuntija.

Mutta kerropa: millainen on mopoikäinen vauva? Kysyin tätä kerran verkostoltani.

Pieni nahkatakkinen lapsi, joka seisoo päättäväisenä suu auki

Selkeä nahkatakkitapaus, jolla on jo vähän sänkeä poskissa ja rintakehässä. Hän paahtaa tikkari suupielessä, kärpäset liiskaantuneina lentäjänlaseihin, vaikka vaippa pursuilee tavaraa. Hänen moponsa on kuin Harley, mutta toooosi pieni ja hän itse on niin iiiiso vauva.

Disena-vauva syntyi vuonna 2003, kun suunnittelin ja opetin teknisen viestinnän koulutuksia. Siihen aikaan kukaan ei puhunut humanistille yrittäjyydestä. Kaverini vinkkasi, että toiminimellä koulutusten laskuttaminen olisi helpompaa kuin verokortilla ja niin ryhdyin tuumasta toimeen!

Yrityksen nimeä inspiroi silloin käymäni espanjan alkeiskurssi: disenar tarkoittaa suunnittelemista. Nimi toimi monella kielellä ja oli tarpeeksi yleinen kattamaan monenlaisen toiminnan.

Disena sai kehittyä vähän kerrallaan palkkatöiden ohessa, kun paahdoin muiden mopolla teknisen viestinnän asiantuntijatehtävissä ja digitaalisten oppimisympäristöjen käyttöönotto- ja asiakasprojekteissa.

Vuonna 2017 olin työelämässä uusien tuulien vietävänä. Uskaltaisinko hypätä ihan oman mopon selkään päätoimisesti? Ensimmäisen pitkäaikaisen alihankintamuotoisen toimeksiannon saatuani uskalsin yrittää. Tämä toimeksianto on tarjonnut kallisarvoista kokemusta suomalaisen edelläkävijäyrityksen Learning & Development (L&D) -tehtävissä toimisesta osana HR-osastoa sekä yhteistyössä liiketoimintayksiköiden kanssa.

Disenan matkaan on sisältynyt auttamista eri muodoissa: suuryrityksiä, startupeja ja muita yksinyrittäjiä tukien. Erillinen blogini Infodevaaja.fi on tarjonnut asiantuntijuuden ja kokeiluiden työstämiselle paikan silloinkin, kun Disenasta ei ole ollut ulospäin kerrottavaa.

Syksyllä 2019 otin seuraavan askeleen Disenan kehityksessä. Päätin kehittää yrittäjä- ja tuotekehitysvalmiuksiani Yksinyrittäjäakatemiassa. Tuotteistuksen edistyminen näkyy tällä sivustolla vuoden 2020 aikana. Samaa kehittymistä tukevat myös uudet kumppanuudet sekä erilaiset yhteistyöprojektit ja -hankkeet, joissa saan ilokseni olla mukana.

Ole siis kärsivällinen, jos et heti löydä kaikkea etsimääsi – tämä on matka. Kiitos, jos tulet mukaan!